Inschrijvingen 2023 – 2024
Inschrijvingen 2023 – 2024

De kampen zitten er nu al een tijdje op en het nieuwe scoutsjaar staat voor de deur. Dit wil zeggen dat ook de inschrijvingen eraan komen. Hieronder volgt er wat meer uitleg:

De inschrijvingen zullen openen op maandag 14 augustus om 10.00 uur en sluiten terug op zondag 20 augustus om 23:59. We werken met een inschrijvingsperiode van een week.

In deze periode zullen zowel huidige leden en nieuwe leden gelijktijdig inschrijven. De inschrijvingen gebeuren at random; dit wil zeggen dat het geen nut heeft om als eerste in te schrijven. We werken echter nog steeds met bepaalde voorrangsregels (gerangschikt volgens prioriteit):

  1. Zo krijgen huidige leden voorrang bij de inschrijvingen, bij herinschrijvingen is hun plaatje gegarandeerd.
  2. Nieuwe leden: broers of zussen van huidige leden of kinderen van oud-leiding
  3. Nieuwe leden: waarvan er geen familie op de scouts zit of zat

Omdat er de afgelopen jaren een grote toestroom was van nieuwe leden moeten wij jammer genoeg werken met een ledenstop. Dit wil zeggen dat we voor elke tak een maximum aantal leden hebben, zo blijft het mogelijk om een veilige werking te behouden. Als onze maximumcapaciteit bereikt is, werken we met een wachtlijst. Momenteel is dit het geval bij kapoenen en wouters.

Inschrijven kan via onze website. Door de indexering en inflatie is de prijs opgeslagen bij Scouts en Gidsen Vlaanderen waardoor wij ook genoodzaakt zijn onze prijs te verhogen. We vragen nu voor onze inschrijving voor het gehele scoutsjaar 48 euro. Omdat we scouts wel voor iedereen toegankelijk willen houden is er altijd de mogelijkheid om de UiTPAS aan te vragen bij Stad Herentals.

Met alle vragen kan je altijd terecht bij Arne Meeus (verantwoordelijke inschrijving). Te bereiken via email en telefoon (0492767836).

Stevige linker
De groepsleiding
Scouts & Gidsen Reynaert-Adinda 5de en 12de Kempen